Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ορθοφωτογραφίες της Κτηματολόγιο Α.Ε. στο Global Mapper

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης για τις Ορθοφωτογραφίες της Κτηματολόγιο Α.Ε. και όπως υποσχέθηκα στο σχόλιο, σας παρουσιάζω πως μπορείτε να δείτε τις Ορθοφωτογραφίες στο Global Mapper, να τις εκτυπώσετε, να τις αποθηκεύσετε και να τις προβάλλετε σε ΕΓΣΑ '87. Οι οδηγίες αναφέρονται στην έκδοση v11.01.

Ανοίγοντας το πρόγραμμα, εμφανίζεται η κεντρική καρτέλα όπου επιλέγουμε "Download Free Maps/Imagery from Online Sources", όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ArcNews Φθινόπωρο 2010

Για να κατεβάσετε τα νέα της ESRI για το Φθινόπωρο του 2010, πατήστε εδώ. Το ArcNews κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες σε ηλεκτρονική μορφή. Επειδή είχαμε υποσχεθεί να ενημερώνουμε όσο πιο συχνά γίνεται, με αρκετή καθυστέρηση, παρακάτω υπάρχουν και τα προηγούμενα 4 τεύχη. Πατήστε αντίστοιχα στους παρακάτω συνδέσμους, για να κατεβάσετε το τέυχος που επιθυμείτε.

Πηγή: www.esri.com

GIS DAY 2010

Στις 17 Νοέμβρη είναι η μέρα των GIS. Σε 28 χώρες θα υπάρχουν δράσεις σχετικές. Περισσότερες πληροφορίες, θα βρείτε εδώ.

Πηγή: http://www.gisday.com/

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

SnapIt Screen Capture 3.7

SnapIt is easy to use screen capture software which allows you to easily capture anything on the screen including windows, menus, full screen, rectangular regions, web pages and take shots of moving images.

- Supports hotkeys, auto-saving, clipboard
- Automatically copies screenshots to the clipboard
- Tracks capture history, auto-saves captured images
- Saves files in BMP, GIF, JPEG, PNG and TIFF formats
- Auto-names captured images

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

20η Πανελλαδική Συνάντηση Χρηστών ArcGIS Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών

Η 20η Πανελλαδική Συνάντηση Χρηστών ArcGIS Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών θα πάρει μέρος στην Αθήνα στις 1-2-3 Νοεμβρίου 2010 στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza (πρώην Holiday Inn - Μιχαλακοπούλου 50 - στάση Μετρό : Μέγαρο Μουσικής).

Για να "κατεβάσετε" το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.

Για την συμμετοχή σας στην 20η συνάτηση πατήστε εδώ.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΟΣ – ΜΗ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ


Επιμέρους στόχοι της εργασίας είναι η παρουσίαση της μεθοδολογίας για την παραγωγή θεματικών Δασικών Χαρτών (Forest Map) που ακολούθησε το JRC (Joint Research Centre) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όλη την Ευρώπη με στόχο την κατηγοριοποίηση της έκτασης σε Δάσος και Μη Δάσος. Αντίστοιχα, εφαρμόζεται η μεθοδολογία για τα ελληνικά δεδομένα και, τέλος, γίνεται σύγκριση των αποτελεσμάτων με τους θεματικούς χάρτες του JRC.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ - INTERPOLATION TECHNIQUES


Στην παρούσα εργασία, παρουσιάζονται οι μέθοδοι παρεμβολής (INTERPOLATION TECHNIQUES) που συμπεριλαμβάνονται σε λογισμικά των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), καθώς επίσης γίνεται μια προσπάθεια χρήσης αυτών σε δεδομένα που αφορούν τη δασική επιστήμη και πιο συγκεκριμένα τη δασική διαχειριστική. Το λογισμικό GIS που χρησιμοποιήθηκε είναι το ArcGIS Desktop 9.3 (έκδοση Arc InfoEvaluation Edition) της εταιρείας ESRI.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Μεταπτυχιακή Διατριβή

Για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν τη Μεταπτυχιακή μου Διατριβή με θέμα "Λήψη διαχειριστικών μέτρων με χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών", θα πρέπει να επισκεφθούν την αντίστοιχη καρτέλα, όπου υπάρχει σύντομη περιγραφή και ο τρόπος λήψης του αρχείου σε μορφή pdf.

Πηγή: Αθανάσιος Δημ. Σαπανίδης

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δημόσια, Ανοικτά Δεδομένα

Τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης ανήκουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Το geodata.gov.gr αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για τη δωρεάν διάθεση γεωχωρικών δεδομένων της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης προς όλους τους πολίτες της χώρας.

Ο διαδικτυακός τόπος θα ενημερώνεται διαρκώς με δεδομένα από ολοένα και περισσότερους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ θα εμπλουτίζεται και με λειτουργικότητα. Στόχος μας είναι σε μερικούς μήνες να μπορούμε να προσφέρουμε όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που διαθέτει η Δημόσια Διοίκηση, ώστε εμείς, οι πολίτες, να μπορούμε: