Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Geospatial Revolution Project (Episode 3)

Το πανεπιστήμιο The Pennsylvania State University, παρουσίασε το project Geospatial Revolution. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί σε 4 επεισόδια. Τα δύο πρώτα επεισόδια κυκλοφορούν ήδη και εδώ θα βρείτε το 3ο επεισόδιο που μόλις κυκλοφόρησε! Σκοπός του project είναι η δημόσια προβολή της δύναμης που κατέχει η χωρική πληροφορία. H Penn State Public Broadcasting είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του project.


Μέσα από την προβολή των συγκεκριμένων επεισοδίων, επιδιώκεται να γίνει αντιληπτό πως η χωρική πληροφορία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας, της συμπεριφοράς μας και της αλληλεπίδρασης.


Το πρώτο επεισόδιο έχει ως θέμα την εξέλιξη της γεωγραφίας και της πληροφορίας που συλλέγουμε, την εξέλιξη της χαρτογράφησης και τις ανάγκες που συνεχώς δημιουργούνται.


Για να δείτε το πρώτο επεισόδιο της σειράς, πατήστε εδώ.


Το δεύτερο επεισόδιο παρουσιάζει πως δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS), ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.


Για το δεύτερο επεισόδιο, πατήστε εδώ.


Το τρίτο επεισόδιο παρουσιάζει τις ειρηνικές χρήσεις της γεωπληροφορίας, αλλά και πως μπορείτε να χάσετε την ιδιωτικότητά σας.


Το 4ο και τελευταίο επεισόδιο θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου 2011. Εν αναμονή, λοιπόν, του νέου επεισοδίου, θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση.


Ακολουθεί μια μικρή περίληψη του project στα αγγλικά, από την Penn State Public Broadcasting.

We live in the Global Location Age. "Where am I?" is being replaced by, "Where am I in relation to everything else?"
The Geospatial Revolution Project is an integrated public service media and outreach initiative about the world of digital mapping and how it is changing the way we think, behave, and interact.

Mission

The mission of the Geospatial Revolution Project is to expand public knowledge about the history, applications, related privacy and legal issues, and the potential future of location-based technologies.
Geospatial information influences nearly everything. Seamless layers of satellites, surveillance, and location-based technologies create a worldwide geographic knowledge base vital to solving myriad social and environmental problems in the interconnected global community. We count on these technologies to:
  • fight climate change
  • map populations across continents, countries, and communities
  • track disease
  • strengthen bonds between cultures
  • assist first responders in protecting safety
  • enable democracy
  • navigate our personal lives

     

    Δεν υπάρχουν σχόλια: