Σε δύο νέα Σχέδια Νόμου προχωράει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει και ο τίτλος της ανάρτησης. Το πρώτο σχέδιο αφορά τη δημιουργία ανεξάρτητης διοικητικής αρχής που θα ελέγχει τα δημόσια έργα και τις δημόσιες μελέτες, με την επωνυμία «Αρχή Ελέγχου της Παραγωγής Έργων» (Α.Ε.Π.Ε.), με έδρα την Αθήνα και περιφερειακές Υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Το δεύτερο σχέδιο αφορά την τροποποίηση του νόμου 3316/2005, ο οποίος όριζε την κατηγοριοποίηση των μελετών. Γίνεται επαναπροσδιορισμός των κατηγοριών, καθώς και οι επιστημονικοί κλάδοι που θα έχουν δικαίωμα σε κάθε κατηγορία μελετών.
Για να διαβάσετε το σχέδιο νόμου «Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή Ελέγχου της Παραγωγής Έργων», πατήστε εδώ.
Για να διαβάσετε το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση Ν 3316/2005», πατήστε εδώ.
Ήδη κάποιοι επιστημονικοί κλάδοι αντιδρούν ώστε να εξασφαλίσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Δείτε ένα παράδειγμα, όπου η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος προχώρησε ήδη σε επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Για να διαβάσετε την επιστολή, πατήστε εδώ.
Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν το "πολυμήχανο" ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και η "εκσυγχρονισμένη" τεχνολογικά και τεχνοκρατικά Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος. Το πιθανότερο είναι να αρπάξουμε πάλι ψίχουλα από την πίτα που θα μοιράσουν οι άλλοι κλάδοι που έχουν αξιόλογους αντιπροσώπους. Άλλωστε το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επιδίδεται τελευταία σε ενδοοικογενειακές προστριβές και δεν έχει χρόνο για να κυνηγήσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των συναδέλφων(!), η Σχολή Δασολογίας περνάει μάλλον τη χειρότερη περίοδο των 93 ετών της και παρουσιάζει απίστευτη νωθρότητα, θυμίζοντας με τα αντανακλαστικά της αυτά ενός 93χρονών οδηγού(!). Όσον αφορά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου, κάποιες από τις οποίες αυτοανακηρύσσονται και αποκλειστικοί εκπρόσωποι του κλάδου (βλέπε Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων), αποσκοπούν μόνο στη διασφάλιση των μεγάλων δασολογικών μελετητικών γραφείων και εξοντώνοντας κυριολεκτικά τους υπόλοιπους ιδιώτες δασολόγους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου