Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Αποτελέσματα Πρακτικής Άσκησης Γεωτεχνικών 2010

Όπως είχα υποσχεθεί σε προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με την Πρακτική Άσκηση των Γεωτεχνικών, δείτε εδώ, θα σας ενημέρωνα για τα αποτελέσματα της Πρακτικής Άσκησης για το 2010. Προς το παρόν, τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα τηλεφωνικά μόνο, στα τηλ. του Υπουργείου 2102124435-39.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους νέους συναδέλφους.
 
Όταν θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα από το Υπουργείο, θα ενημερωθεί αντίστοιχα αυτή η ανάρτηση, ώστε να μπορείτε να τα βρείτε εύκολα και γρήγορα.

Πηγή: Αθανάσιος Δημ. Σαπανίδης
 

12 σχόλια:

dikon είπε...

φίλοι και συναδελφοί για εμένα οπως φαίνεται δεν είναι καλα τα νέα γιατι δεν θα κανω και φέτος το αγροτικό μου.Βέβαια ειναι η 2η χρονία που προσπαθω και απο ότι γνωριζω την 3η σχεδόν παντα σε παιρνουν...εχω αδικο?αν ναι ας απαντήση κάποιος....επίσης να εκφράσω το παράπονο μου προς τον Κύριο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οσο αφορά τον επανακαθορισμό και λόγω αποκέντρωσης απο 600 θέσεις πέρισυ για κάλυψη ειδικοτήτων τις αυξανει σε 1150(παλι καλα) αλλα πως ειναι ΔΥΝΑΤΟΝ να μειωνει τους Τεχ.Δασοπόνους για ακομη μια φορα και κυριως απο την πολη της Δράμας....η Ξανθη και η Σέρρες να χρειαζεται αλλα η Δραμα και η Καβάλα ΟΧΙ?Πιστεύω Κύριε Υπουργέ πως πρεπει να επανακαθορίσεται βαση πραγματικών αναγκών και οχι βαση αποκέντρωσης......οπου ενα απο τα μεγαλύτερα Δασαρχεία της ΕΛΛΑΔΟΣ εδώ στην Δράμα να μην χρήζει ανάγκης Δασοπόνου ενω μέχρι τωρα ηταν αναγκαίος κάθε χρονο ανελλιπώς.-
ΤΟΡΤΟΠΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Athanassios D. Sapanidis είπε...

Βαγγέλη ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω από όσα αναφέρεις. Με τη μικρή σου εμπειρία ήδη έχεις διαπιστώσει τα προβλήματα του κλάδου.

Όσον αφορά την πρακτική άσκηση, δεν είναι θέμα πόσες φορές έχεις κάνει αίτηση. Εγώ ας πούμε έκανα με την πρώτη αίτηση. Είναι θέμα ετούς απόκτησης του πτυχίου, το οποίο είναι πιο σημαντικό και από την εντοπιότητα ή την ανεργία που διαθέτεις. Άρα θα πρέπει να υπολογίσεις πότε είναι η σειρά σου. Νομίζω, με κάθε επιφύλαξη, ότι πέρσι είχαν σειρά οι πτυχιούχοι με έτος αποφοίτησης το 2007 και σ'αυτήν που αναμένεται έχουν αυτοί του 2008.

Ένα ακόμα σημείο που πρέπει να εστιάσουμε είναι ότι κάθε χρονό καθυστερεί και περισσότερο η ανάρτηση των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, το 2005 τα αποτελέσματα βγήκαν τον Ιούνιο του 2005, μετά από 6 μήνες και τον Σεπτέμβρη του 2005 ξεκίνησε η πρακτική. Έχουμε φτάσει τώρα στο σημείο να βγαίνουν τα αποτελέσματα μετά από 12-13 μήνες και μέχρι να ξεκινήσει η πρακτική θα περάσουν ακόμα 2-3 μήνες. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα χαθεί μία χρονιά, λόγω της καθυστέρησης που εξήγησα παραπάνω.

Υ.Γ.: Μόνο με αντίδραση αλλάζουν κάποια πράγματα και καταστάσεις. Συνέχισε έτσι!

dikon είπε...

το ιδιο σχολιο εγραψα και στο facebook στο ''ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ'' και εαν το δεις και διαβασεις θα καταλαβεις οτι ουτε τα τρια χρονια που λεμε ισχυουν.....

franka είπε...

Μόλις μπήκα στο site του υπουργείου και είδα την καινούργια προκήρυξη αλλά τα αποτελέσματα πουθενά!!! Τι γίνεται; Θα βγουν; Να ξανακάνουμε τα χαρτιά μας; Τι γίνεται; Υπάρχει κάποιο τηλ. να επικοινωνήσουμε; Πολλές απορίες ε; Περιμένω απάντηση.... μια βοήθεια τελοσπάντων!!!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

franka είπε...

Μόλις μπήκα στο site του υπουργείου και είδα την καινούργια προκήρυξη αλλά τα αποτελέσματα πουθενά!!! Τι γίνεται; Θα βγουν; Να ξανακάνουμε τα χαρτιά μας; Τι γίνεται; Υπάρχει κάποιο τηλ. να επικοινωνήσουμε; Πολλές απορίες ε; Περιμένω απάντηση.... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Athanassios D. Sapanidis είπε...

@franka

Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Τα αποτελέσματα έχουν βγει και μπορείς να τα μάθεις τηλεφωνικά στα τηλ. που αναφέρω στην ανάρτηση. Από Δευτέρα πάρε τηλέφωνο και δώσε το όνομά σου.

Δεν γνωρίζω αν έχει βγεί η νέα προκύρηξη για το έτος 2011, απλά σε προηγούμενη ανάρτηση αναφέρω πως θα διαφοροποιηθούν οι θέσεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις αν τυχόν έχεις άλλες απορίες. Να είσαι πάντα καλά!

franka είπε...

Πήρα τηλ. αλλά άκρη δεν έβγαλα!!! Αλλά αυτό οφείλεται στην ειδικότητα μου.

Είμαι Ιχθυολόγος Π.Ε. και έχουμε μεταφερθεί πλέον στο υπουργείο Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (γιατί οι ιχθυολόγοι είναι μόνο για τις θάλασσες και όχι για τα ποτάμια και τις λίμνες?) οπότε θα αργήσουν λίγο παραπάνω τα δικά μας αποτελέσματα!!!

Η νέα προκήρυξη βγήκε http://www.minagric.gr/greek/6.2.shtml και αναφέρει ιχθυολόγους Π.Ε. αν και έχουμε μεταφερθεί! Γνωρίζεται αν θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στα αγροτικά;

Ευχαριστώ πάάάάρααα πολύ!!!!

Υ.Γ. 1: Πιστεύεται ότι είναι λογικό να αλλάξουμε υπουργείο;

Υ.Γ. 2: Έχεις καταλάβει ότι έκανες λάθος που με παρότρυνες να επικοινωνήσω ξανά έτσι; Οι απορίες μου είναι αμέτρητες :) (φυσικά αστειεύομαι)

Ευχαριστώ και πάλι Αθανάσιε και σου εύχομαι να είσαι και εσύ πάντα καλά για να μου λύνεις τις απορίες

Athanassios D. Sapanidis είπε...

@ franka

Στην πρώτη σου ερώτηση, αν έχετε διδαχθεί και για τα ποτάμια και τις λίμνες, τότε κακώς δεν αναγνωρίζεται αυτό. Όλα είναι θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων όπως καταλαβαίνεις και αφού είστε μέλη του "μεγάλου" ΓΕΩΤ.Ε.Ε., τότε μάλλον δεν μπορούν ούτε στις λαϊκές αγορές να σας εξασφαλίσουν να έχετε γνώμη για τα ψάρια...

Δεν γνωρίζω αν θα συνεχίσετε να είστε στην πρακτική άσκηση. Την είδα τη νέα προκήρυξη, αλλά έχει πολλά λάθη και έχει γίνει μεγάλος ντόρος γενικότερα. Διάβασε εδώ πάνω κάτω τι συμβαίνει:

http://www.facebook.com/profile.php?id=1564839435&ref=pymk_email#!/tsolakides/posts/181398891882813?notif_t=feed_comment_reply

Τώρα για την αλλαγή σε άλλο Υπουργείο δεν γνωρίζω κάτι, ίσως όμως η αλλαγή να επιφέρει ένα καλύτερο μέλλον σε σας.

Οποιαδήποτε απορία έχεις και μπορώ να σε βοηθήσω, θα είναι χαρά μου να το κάνω. Όλοι κάποιον ρωτήσαμε και μάθαμε, από κάπου ξεκινήσαμε, οπότε δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι έτσι.

Με τιμά που επικοινώνησες μαζί μου. Στο blog υπάρχουν το μέιλ μου και οι συνδέσεις σε άλλα δίκτυα (facebook κλπ.). Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου και εκεί.
Σου στέλνω συναδελφικούς χαιρετισμούς!

Ανώνυμος είπε...

γεια σας!!!!
σημερα καταφερα να δω τα αποτελεσματα.ειδα οτι εχω επιτυχει!!μονο που δεν ξερω αν ειναι αργα και αν εχω χασει την θεση.ξερει καποιος να μου απαντησει αν ενημερωνομαστε τηλεφωνικα ή αν μας αποστελεται καπιο εγγραφο για την προσληψη?

Athanassios D. Sapanidis είπε...

Καλησπέρα. Η θέση δεν χάνεται, μην ανησυχείς. Θα σου αποστείλουν σχετικό έγγραφο που θα σε καλεί να παρουσιαστείς εντός 5 ημερών στην αρμόδια υπηρεσία. Αν δεν παρουσιαστείς, τότε η θέση θα χαθεί και δεν αναπληρώνεται από κάποιον άλλον. Τηλεφωνικά δεν σε ενημερώνουν, οπότε να περιμένεις το έγγραφο μέσω αλληλογραφίας.

Καλή σταδιοδρομία και ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

madvet είπε...

Ξέρει κανείς αν θα πάρουν Γεωτεχνικούς φέτος (2011) ή αν θα περικοπεί κι αυτό στα πλαίσια της κρίσης?Αν ναι να υποθέσω τα αποτελέσματα ότι θα βγούνε κατ αναλογία με πέρισυ τον Ιανουάριο του 2012 κ θα προσληφθούν Μάρτιο-Απρίλιο???

Athanassios D. Sapanidis είπε...

@madvet

Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία μέχρι τώρα. Αν μάθω κάτι σύντομα, θα το αναρτήσω. Το θέμα είναι ότι οι θέσεις όλο και λιγοστεύουν, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να κόψουν την Πρακτική. Αργά ή γρήγορα πάντως θα χαθεί μία χρονιά, εξαιτίας της καθυστέρησης των αποτελεσμάτων.