Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πρακτική άσκηση Γεωτεχνικών 2011 (Προκήρυξη)

Την Παρασκευή 21/1/2011 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η προκήρυξη για την πρακτική άσκηση των Γεωτεχνικών.


Την προκήρυξη μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.

Η αίτηση και η υπεύθυνη δήλωση βρίσκονται εδώ.

Το Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), βρίσκεται εδώ.

Οι θέσεις συνολικά είναι 420, αντί των 1150 που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση (δείτε εδώ). Η προθεσμία των αιτήσεων είναι από 23/1/2011 έως 15/2/2011 (μετά από διόρθωση στο site του Υπουργείου, υπάρχει επίσης νέα ενημέρωση για τους Τεχν. Γεωπονίας, δείτε εδώ).

Υ.Γ.: Όπως παρατήρησε εύστοχα ένας συνάδελφος, οι αιτήσεις γίνονται από 23/1/2011 που τυγχάνει να είναι Κυριακή!!! Μάλλον το Υπουργείο είναι ανοιχτό τις Κυριακές και κλειστό Δευτέρα, όπως τα μουσεία. Ο ίδιος συνάδελφος "εύχεται" του χρόνου να είμαστε στο Υπουργείο Πολιτισμού, "μαζί με τα αρχαία". Παναγιώτη, εγώ να συμπληρώσω "και μαζί με τα μουσεία"! Άντε ξυπνήστε εκεί στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και στις σχολές Δασολογίας, γιατί βλέπω τους μεν να διδάσκουν σε πέτρες και τους δε να αντιπροσωπεύουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Εξαιρετικά αφιερωμένο το βίντεο από ορκομωσία της Δασολογίας του 2008, δείτε το εδώ!

Πηγή: Αθανάσιος Δημ. Σαπανίδης
 

7 σχόλια:

Athanassios D. Sapanidis είπε...

Το σχόλιο που ακολουθεί είναι του συνάδελφου ΗΛΙΑ ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΑ και το παραθέτω αυτούσιο. Ευχαριστώ Ηλία που μου επέτρεψες να το δημοσιεύσω:

Συμφωνα με την προισταμενη του τμηματος, φυσικα μετα απο πολλες προσπαθειες, μετα απο επικοινωνια μαζι της στο 2102124513, δηλωσε οτι λογω οικονομικης κρισης δεν εγκρινανε τα κονδυλια απο το υπουργειο οικονομικων γι' αυτο οι θεσεις ειναι τοσες μειωμενες (μονο 420) σε σχεση με το ΦΕΚ το οποιο ανακοινωθηκε πριν περιπου ενα μηνα. Και με θράσος ειρωνευωμενη οτι αν νομιζω μεσα σε τετοια κριση αν ειναι δυνατον να βγουν τοσες θεσεις... (καθως ολοι γνωριζουν οτι τα εξοδα τοσων χρονων ειναι αυτες οι συμβασεις και οχι οι μιζες δεκαετιων και υπερτιμολογισεων στα δημοσια εργα με παντελη ελλειψη ελεγχων).
Θα ηθελα παντως να μαθω γιατι δηλωνουν τοσα τηλεφωνα για να μαθεις τα αποτελεσματα του αγροτικου (2102124429-39) οταν δεν τα σηκωνουν. Και για την προισταμενη δεν συντρεχει κανενας λογος πρωτα να αναρτηθουν τα αποτελεσματα και να βγει η καινουρια προκυρηξη αφου μπορεις να τα μαθεις απο τα τηλεφωνα του υπουργειου.
Η ημερομηνια υποβολης αιτησεων ξεκινουσε κυριακη 23-1-2011 γιατι ακολουθει μια μερα μετα την τελευταια δημοσιευση σε εφημεριδα η οποια ηταν σαββατο 22-1-2011.
Μετα απο ολα αυτα το μονο που ζηταμε ειναι να παρουν θεση οι αρμοδιοι εκπροσωποι των γεωτεχνικων επιστημονων και να διεκδικησουν κατι καλυτερο και να πεισουν γιατι πραγματικα πρεπει να δωθουν αυτες οι θεσεις στο γεωτεχνικο. Γιατι θεωρουμε οτι ειναι οι κατεξοχιν επιστημονες που μπορουν να δωσουν πραγματικα ωθηση στην υπαιθρο και στον ορεινο πληθυσμο και διεξοδο στους ανθρωπους και ειδικα στους νεους να μεινουν και να αναπτυξουν στον τοπο τους δραστηριοτητες απαραιτητες για την πρωτογενη και οχι μονο αναπτυξη. Αν δεν μπορουν οι εκπροσωποι μας τοτε να παραιτηθουν!

Η.Κ.

barb είπε...

Καταρχήν θα ήθελα να σε συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνεις, τα εύστοχα σχόλια καθώς και την επαρκή ενημέρωση που μας παρέχεις. Είμαι συνάδελφος και άνεργη εδώ και αρκετό καιρό. Διαβάζοντας το σχόλιο του συναδέλφου ΗΛΙΑ ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΑ θα ήθελα να σας πω και εγώ με τη σειρά μου τι μου είπε ο υπάλληλος του υπουργείου όταν τηλεφώνησα για να μάθω τα αποτελέσματα. Αφού με πληροφόρησε ότι δεν είμαι στους επιτυχόντες και ότι λυπάται φυσικά, τον ρώτησα πότε πρόκειται να γίνει η ανάρτηση των αποτελεσμάτων και με ενημέρωσε ότι θα γίνει στο τέλος του μήνα. Η επόμενη ερώτηση μου ήταν γιατί αργούν τόσο και ο «βολεμένος» κύριος μου απάντησε με τόση φυσικότητα και τέτοιο ύφος λες και του έκανα την πιο παράλογη ερώτηση, την εξής ευκόλως εννοούμενη απάντηση “όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται κάποιος χρόνος για να γραφτούν τα ονόματα…”(κατά λέξη)…… Αν είναι δυνατόν….έμεινα….δεν ήξερα τι να του πω, δεν γίνεται να υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη μας…..τι γράφουν πια τόσο καιρό 20τομη εγκυκλοπαίδεια. Φυσικά δεν ασχολήθηκα γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη και έκλεισα το τηλέφωνο. Όχι μόνο μας πασάρουν φθηνές δικαιολογίες αλλά μας ειρωνεύονται και από πάνω και εμείς έχουμε φτάσει στο σημείο να τα δεχόμαστε παθητικά για ένα κομμάτι ψωμί που ίσως κάποια στιγμή μας πετάξουν.

Υ.Γ. Δεν μπορώ να βρω την τελευταία προκήρυξη, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένουμε. Μήπως γνωρίζεις που μπορώ να τη βρω. Ευχαριστώ πολύ!!!

Athanassios D. Sapanidis είπε...

@barb

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Ευχαριστώ πολύ, επίσης, για τα καλά σου λόγια. Δεν νομίζω να κάνω κάτι παραπάνω από τον καθένα μας, για μένα είναι το χόμπι μου. Τα λόγια σου μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω, γνωρίζοντας ότι υπάρχει έστω και ένας που διαβάζει το blog.

Κακώς έκλεισες το τηλέφωνο. Έπρεπε να τον ρωτήσεις γιατί δεν γράφτηκαν τα ονόματα εδώ και ένα χρόνο. Αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αυτός και οι υπόλοιποι ταλαίπωροι εκεί μέσα, μπορούν να παραιτηθούν και θα βρεθούν σίγουρα καλύτεροι αντικαταστάτες. Επίσης, έπρεπε να του υπενθυμίσεις ότι εσύ τον πληρώνεις τον "βολεμένο".

Την περσινή προκήρυξη, αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενά σου, την έχω. Στείλε μου ένα email για να στην στείλω. Τα στοιχεία μου υπάρχουν στο blog, δεξιά, καθώς και στο τέλος της σελίδας, όπου αναφέρονται όλα τα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχω. Αν υπάρχει κάποιος άλλος που επιθυμεί την προκήρυξη, μπορώ να την ανεβάσω και να σας στείλω το link.

Σου εύχομαι να είσαι πάντα δυνατή και δυναμική, να έχεις υπομονή αλλά και επιμονή και να μην τα παρατήσεις ποτέ, όσο και αν το θέλουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Athanassios D. Sapanidis είπε...

Το σχόλιο που ακολουθεί είναι του συνάδελφου Αλέξανδρου Γκάσιου και το παραθέτω αυτούσιο, όπως το έστειλε στην κοινότητα των δασολόγων στο Α.Π.Θ. (for-env@lists.ccf.auth.gr). Ευχαριστώ Αλέξανδρε που μου επέτρεψες να το δημοσιεύσω:

Εκφράζω κι εγώ θερμά συγχαρητήρια στον κ. Εσκίογλου για τρη βράβευσή του.

Με αφορμή όμως τα σχόλια που ακολούθησαν τη βράβευσή του κ. Εσκίογλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαπιστώνει κανείς πως αν και υπάρχει έντονη επιθυμία για αναγνώριση του ρόλου και του έργου των πανεπιστημίων από επισημους φορείς ελάχιστα γίνονται για την ικανοποίηση της.

Ο κ. Εσκίογλου βραβέυτηκε για εθελοντική εργασία 2 ετών και σίγουρα είναι άξιος των συγχαρητηρίων που δέχεται και θα δεχθεί ενδεχομένως και στο μέλλον.

Ο ρόλος και η λειτουργία όμως των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν είναι ούτε έκτακτος ούτε εθελοντικός, αλλα τακτικός συλλογικός και διαρκής.

Το γεγονός πως η συλλογική δράση και προσφορά της Σχολής μας δεν αναγνωρίζεται είναι όπως φαίνεται και απο τα σχόλια δεδομένο.

Δεδομένο επίσης θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός πως δεν είμαστε "άμοιροι των ευθυνών μας".

Ο κ. Χριστοδούλου μετέφερε συγκεκριμένες αναφορές του κ. Ευθυμίου για "...πολύ μεγάλη αδιαφορία, κλείσιμο στο καβούκι μας, περιορισμό στα πολύ στενά ενδιαφέροντα & συμφέροντα εκάστου, δηλ. πως θα βγάλουμε κανένα πεϊπεράκι τι SCI and Impact Factor έχει?".

Τη χρονιά που μας πέρασε έλαβαν χώρα σημαντικές αλλαγές σε οτι έχει να κάνει με τη διαχείριση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας και ακόμη και σήμερα "τρέχουν" σχετικά νομοσχέδια (όπως αυτό για τη βιοποικιλότητα) θέματα στα οποία η Σχολή μας είναι τραγικά απούσα.

Εκτιμώ πως αυτό επιβεβαιώνει και την έκφραση "κλείσιμο στο καβούκι μας", η οποία είχε σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να μη συμμετέχει η Σχολή μας σε καμία αν δεν κάνω λάθος από τις διάφορες επιτροπές "σοφών" και "διαχειριστών" που ίδρυσε το "πράσινο" Υπουργείο μας του Περιβάλλοντος.

Η βράβευση επομένως του κ. Εσκίογλου, αν και ιδιαιτερα σημαντική τιμή κυρίως για τον ιδιο αλλα ενδεχομένως και για τη Σχολή μας, θα μπορούσε να αποτελέσει επιτέλους το έναυσμα για προβληματισμό πάνω στα αίτια για τη μη ανανγώριση και την κατ επέκταση μη συμμετοχή μας σε οτι εχει να κάνει με τη θεσμική διαχείριση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας που αποτελεί και το βασικό αντικείμενο της Σχολής, (κάτι το οποίο βέβαια σε μερικές ατομικές περιπτώσεις ενδεχομένως δεν πρεπει να θεωρείται δεδομένο).

Μερικοί τομείς με τους οποίους θα ήταν καλό ενδεχομένως να ασχοληθούμε τοσο θεωρητικα οσο και πρακτικα ειναι η ενεργος συμμετοχη της σχολής (έστω και με δελτία τύπου) σε οτι αφορά στις εξελίξεις πάνω στο αντικείμενο μας (που ειναι ελαφρώς και της μοδας τωρα τελευταια στην Αθήνα), η αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και η έναρξη ουσιαστικών συνεργασιών μεταξύ των τομέων μιας και αντιλαμβάνεται και ο πλεον αδαης πως το περιβαλλον δε χωριζεται σε τομεις αλλα αποτελει εννιαιο συνολο και η αποσπασματική προσέγγιση - μελέτη - διαχείριση του ειναι καταδικασμένη (οπως αποδεικνύεται καθημερινά και στην πραξη) να αποτύχει.



Υ.Γ. Με έκπληξη διαπίστωσα πως υπήρξαν άνθρωποι που ενώ στο παρελθόν εξαπέλυσαν σε αυτήν τη λίστα μύδρους κατά του πολιτικού συστήματος της χώρας, έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια για τη βράβευση συναδέλφου τους από τον πρώτο πολιτικό μας άρχοντα, γεγονός κάπως αντιφατικό θα έλεγα.

- Με λύπη διαπιστώνω, ότι στις κολακείες και στις χαιρετούρες είστε πρώτοι κύριοι Καθηγητές. Στα προβλήματά μας όμως δεν έχετε καμία μα καμία συμμετοχή. Τόση κινητικότητα δεν έχω ξαναδεί στη κοινότητα!!! (Αθανάσιος Δημ. Σαπανίδης)

franka είπε...

ανάρτηση αποτελεσμάτων;;;;
Οι ιχθυολόγοι Π.Ε. ακόμα περιμένουν να βγουν τα αποτελέσματα!!!! Χθες, 11/02/2011 επικοινώνησα και δεν είχαν βγει ακόμα!!!!
Σαλιγκάρια αν έγραφαν τα ονόματα τώρα θα είχαν βγει.... ΕΛΕΟΣ!

Καλλιόπη είπε...

Παιδία σήμερα ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα για την πρακτική των γεωτεχνικών. Θα τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.opendrive.com/files/14638987_vHhDN/epityxontes_agrotiko_2011.pdf

Απ'ότι μου είπαν, συγκεκριμένα για τους ιχθυολόγους, οι θέσεις που υπολείπονται θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, <>?!.

Καλά αποτελέσματα!

Athanassios D. Sapanidis είπε...

Καλλιόπη ευχαριστώ για το σχόλιό σου, καθώς επίσης και για την ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα.

Υπάρχει και στην ανάρτηση που δημοσίευσα πριν τρεις μέρες!!! Είναι το ίδιο αρχείο, αλλά είναι εναλλακτική διεύθυνση αυτή που έστειλες και όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα, μπορεί να κατεβάσει το αρχείο από την τοποθεσία που προτείνεις. Σε ευχαριστώ.

Δες εδώ:

http://forestry-gis-rs.blogspot.com/2011/02/2010-600.html