Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πρακτική άσκηση Γεωτεχνικών 2011 (Απόφαση)

Επανακαθορίζονται με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, οι 1.150 θέσεις πρακτικής άσκησης Γεωπόνων, Κτηνιάτρων, Ιχθυολόγων, Γεωλόγων, Δασολόγων, όπως επίσης και αποφοίτων των Σχολών Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας και Διατροφής και Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής) των Τ.Ε.Ι. Η ανακατανομή γίνεται λόγω των διατάξεων του Ν. 3852/2010 σύμφωνα με τις οποίες οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις συγκροτούνται ως ενιαίες μονάδες για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Κράτους.


Πρόκειται για την με αριθμό 311323 απόφαση του υπουργού, η οποία τροποποιεί την υπ’ αριθμ. 384189/13−9−1999 Κοινή Υπουργική Απόφαση, και αφορά πτυχιούχους Α.Ε.Ι. που απέκτησαν πτυχίο μετά την 01−01−1997 και πτυχιούχους Τ.Ε.Ι. που απέκτησαν πτυχίο μετά την 01−01−2000.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1970/Β/21-12-2010 και η κατανομή των θέσεων περιλαμβάνεται στο σχετικό παράρτημά της.

Ειδικότερα, οι θέσεις καθορίζονται ως εξής: Γεωπόνοι 475, Κτηνίατροι 141, Ιχθυολόγοι 7, Γεωλόγοι 44, Δασολόγοι 31, Τεχνολόγοι Γεωπονίας 318, Τεχνολόγοι Τροφίμων και Διατροφής 75, Τεχνολόγοι Δημόσιας Υγιεινής 30, Τεχνολόγοι Ιχθυοκομίας – Αλιείας 6 και Τεχνολόγοι Δασοπονίας 23.

Αναλυτικά, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κάνουν πρακτική άσκηση 626 άτομα, εκ των οποίων οι 251 θα είναι Γεωπόνοι και οι 80 Κτηνίατροι. Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα ασκηθούν συνολικά 104, στον ΕΛ.Γ.Α. 60 εκ των οποίων οι 45 Γεωπόνοι, στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. 240 (110 Γεωπόνοι, 40 Κτηνίατροι), στον Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» 30, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο 10, στο ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. 20, στον ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. 50 και στον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων 10.

Δείτε την απόφαση εδώ.
  
Πηγή: www.agrotypos.gr

Υ.Γ.1: Οι θέσεις για τους δασολόγους είναι μόλις 31, όταν από τις 2 σχολές που υπάρχουν, κάθε χρόνο ορκίζονται τουλάχιστον 60-70 δασολόγοι...

Υ.Γ.2: Ευχαριστώ τον συνάδελφο Ευάγγελο Τορτοπίδη για την παρατήρηση στο τέλος της ανάρτησης, όπου έλεγε "Δείτε την προκύρηξη". Έπρεπε να λέει "Δείτε την απόφαση", όπως και έγινε μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκα. Ζήταω συγνώμη που προκάλεσα ένα μικρό εγκεφαλικό στον Ευάγγελο!!!
 

4 σχόλια:

Panagiotis Tsolakidis είπε...

Το λιγότερο είναι οι 31 θέσεις για Δασολόγους Θανάση. Αν δούμε τις θέσεις από πέρυσι, μειώθηκαν από 45 που ήταν σε 31...
Αφού πήραν και δασολόγους, πάλι καλά...
Αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να διαμαρτυθεί για αυτό... Υπάρχει κανείς;;

Athanassios D. Sapanidis είπε...

Δυστυχώς Παναγιώτη με την κατάσταση που επικρατεί στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε., όπου τα προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες σκεπάζουν το επαγγελματικό μέλλον ενός κλάδου (των Γεωτεχνικών), με την απροθυμία των σχολών Δασολογίας να εξελιχθούν και της Δασικής Υπηρεσίας να θυμίζει δημόσια υπηρεσία άλλης εποχής, οι μόνοι που μπορούμε να αντιδράσουμε είμαστε εμείς οι Γεωτεχνικοί!
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου.

Υ.Γ.: Βλέποντας τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις, η μοναδική αντίδραση από μεριά των Δασολόγων, γίνεται μέσω της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. και πρέπει να εξαιρεθεί από τους προαναφερθέντες. Οι υπόλοιπες οργανώσεις, "κινήσεις", συνδικαλιστικά όργανα κλπ. είναι πραγματικά "να'χαμε να λέγαμε"...

Unknown είπε...

Δε θα μπορούσα να πω κάτι περισσότερο, αφού τα είπες όπως ακριβώς είναι, Θανάση.
Το θέμα είναι πως κάθε χρόνο και χειρότερα είναι και ελάχιστοι από εμάς δείχνουμε την ελάχιστη διάθεση να ασχοληθούμε και να διαμαρτυρηθούμε!!
Έχουμε συνηθίσει να τα παίρνουμε έτοιμα, και τα καλά και τα άσχημα!!

Αλήθεια, τα αποτελέσματα της περσινής προκύρηξης, πότε θα βγουν???

Athanassios D. Sapanidis είπε...

Φίλε stavris πρώτα απ' όλα να σε ευχαριστήσω για το σχόλιό σου. Δυστυχώς έτσι ήταν τα πράγματα, όπως τα αναφέρεις μέχρι σήμερα. Από δω και πέρα, δεν θα πω πρέπει, επιβάλλεται να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Και σιγά σιγά οι λίγοι θα γίνουν πολλοί.

Υ.Γ.1: Από την καθυστέρηση αντιλαμβάνομαι ότι ακόμα η "κουτάλα" γυρίζει οπότε τα αποτελέσματα ακόμα... μαγειρεύονται, όπως κάθε χρόνο και γενικά ότι έχει σχέση με το δημόσιο! Αν μάθω κάτι νεότερο, θα επανέλθω με νέα ανάρτηση.

Υ.Γ.2:Είναι δύσκολο, πραγματικά, να κρατηθώ και να μη μιλήσω με όσα συμβαίνουν γύρω μας και ο μοναδικός λόγος είναι ότι η θεματολογία του blog δεν είναι αυτή. Κατά καιρούς βάζω ένα μικρό σχόλιο, ορμώμενος είτε από συναδέλφους, είτε από τις καταστάσεις. Έτσι, για βλέπουν μερικοί ότι δεν κοιμόμαστε!!! Υπόσχομαι να επανέλθω κάποια στιγμή με μία ανάρτηση σχετικά με τις "καυτές" δασικές μελέτες και τους "Ηρώδηδες" του κλάδου μας.